I 2022 var det 15 år siden NSDM formelt ble etablert, og det var 20 år siden den første nasjonale distriktsmedisinske konferansen på Sommarøy. Men 2022 ble travelt med opphopning av konferanser og møter etter pandemien, så jubileumsseminaret for NSDM ble forskjøvet til i år.

20.-21.september 2023 hadde vi jubileumsseminar 20+1 og 15+1 på Sommarøy der vi bød vi på innledere fra inn- og utland for å dele tanker og bidra til kunnskapsrike samtaler om helsetjenestene i distrikt.

NSDMs jubileumsseminar Sommarøy program

Engasjerte deltagere i mange aldre, med ulike roller og helseprofesjoner, delte ny forskning, mye erfaring, modne analyser, spissede synspunkter

– og som alltid når distriktsfolk møtes; gode historier som styrker verdifulle relasjoner, motivasjon og bærekraftige innovasjoner. Ikke ulikt starten, som var akkurat på selveste Sommarøy. Men mye har skjedd siden den første samlingen i 2002.
Da var journalist Tine Dommerud sin overskrift ‘Krever å bli tatt alvorlig. Utposten var også der og laget temanummer. NSDM takker alle som kom for flotte bidrag og sender samtidig en stor takk til alle andre som har vært med oss, støttet og brukt oss.
Vi er fordi dere er!
Her er noen smakebiter fra seminaret:
  
                                             
Bugøynes - Arbeidsstedet til Anders Forsdahl
Bugøynes - Arbeidsstedet til Anders Forsdahl